top of page
drink-pitea.jpg

Drinkmeny

Upptäck våra goda drinkar! Vi använder endast de bästa råvarna till våra drinkar och har en bra mix av smaker så du hittar garanterat något som passar just dina smaklökar!

Svartudden

En GT måste alltid finnas på drinkmenyn. Drinken är döpt efter stadsdelen Svartudden beläget en liten bit utanför Piteå centrum, där en aningen äldre publik bor. I min värld är GT en finare variant på den svenska groggen, och min känsla är att lite äldre, framförallt män, faller pladask för en GT. Och så hoppas jag även blir fallet för Svartudden. Med Forest Dra Gin från Töre med tydliga citron och enbärstoner förstärker vi det genom att addera citron, enbär och sotad rosmarin.

Munksund

Mitt älskade Munksund ligger mig extra varmt om hjärtat. Med äppelträdet hos mina föräldrar i åtanke, där vartenda examensfoto skulle tas framför, hedrar jag de lummiga Munksundiska gårdarna med en calvadossour med en alldeles underbar äpple- och kanelsockerlag och dekorerar hela drinken med torkade äppelskivor från äppelträdet på Torggatan.

Strömsborg

Efter önskemål av en av Ångbryggeriets alla stammisar får Strömsborg göra entré. Namnet Strömsborg får mig att tänka på stort och grandiost, och då vill jag ha en smakrik drink där mycket händer. Så, en whiskeybaserad drink med muddlade björnbär och en het ingefärasockerlag tror jag kommer sitta bra, eller vad tror du Lasse?

Klubbgärdet

Ytterligare en nykomling på menyn. Välkomna Klubbgärdet. Här gör vi en klassisk gimlet. Helt utan krusiduller, jag lovar.

Guldkusten

Piteås riviera, Guldkusten. Lyx & elegans, då snackar vi champagnedrink utan krusiduller. En klassiker, French 75, här smaksatt med hallon

Norrmalm

Sist ut på menyn är Norrmalm, där jag också får en feeling att kanske lite mer sofistikerade människor bor, och vad dricker sofistikerade människor? Jo - Negroni, förstås.

Våra drinkar bär stolt namnen från olika stadsdelar i Piteå och görs med lokala bär, örter, tillbehör och sprit

Prova, utforska och hitta din favorit

/ Tobias

bottom of page