Öppettider Ångbryggeriet

Måndag stängt

Tisdag 17:00-22:00 (köket stänger 21:00)

Onsdag 17:00-sent (köket stänger 21:00)

Torsdag 17:00-sent (köket stänger 20:30)

Fredag 17:00-sent (köket stänger 22:00)

Lördag 17:00-sent (köket stänger 22:00)

Söndag stängt

Ändrade Öppettider

Ångbryggeriet RESTAURANG & Bar PITEÅ

Vi är en modern restaurang och bar, i anrika lokaler mitt i centrala Piteå. På vår föränderliga meny hittar du en hederlig köttbit med klassiska tillbehör, en riktigt bra drink eller en upptäcktsresa i det lokala köket fördelad på flera rätter.

Till vår restaurang kan du komma som du som du är, oavsett om det är fest eller vardag. För ibland orkar du bara inte laga middag. Eller så känner du kanske för att ta på dig kavajen och unna dig en mat- och dryckesupplevelse. Oavsett vilket så kommer du inte att känna dig malplacerad.

Ångbryggeriet är en ovanligt erfaren ungdom med ett modernt koncept. Uppbackad av 100 000-tals arbetstimmar i både restaurang- och kök. Mer om vår bakgrund och Ångbryggeriets utbud går att finna på respektive undersida.

Maten, drycken och upplevelsen hittar du hos oss på Bryggargatan 14 i Piteå.

Välkommen!

/Mari Med personal 

Under en mysig kväll tillsammans berättar vi hur vi tänker när vi kommer fram till våra menyer och hur vi matchar den perfekta drycken som förhöjer och framhäver smakerna i rätterna. Vi testar flera olika viner tillsammans med fem små rätter. 🍷🍴⠀
⠀
Lördag 28/9 795kr/person 30 platser⠀
BOKA ⠀
mari@angbryggeriet.com⠀
⠀
Varmt välkommen på en trevlig kväll tillsammans på Ångbryggeriet!⠀
⠀
⠀
#ångbryggerietpiteå #ångbryggeriet #hejmittpiteå #piteå #restaurangnorrbotten #restaurang #piteå #foodie #mariwigren

Mari Wigren - Köksmästare

"Mer motiverad person är svår att hitta"

Mari kom till världen i vårt grannland, det som är mest känt för hetta i form av humör och varma bastuaggregat. Hon började jobba som kock vid 16-års ålder och har skaffat sig meriter från kök i flera olika länder.

cornelia.jpg

Cornelia Burman Restaurangchef

Cornelia började jobba i köket för några år sedan som extra på helger när det behövdes. En kväll tog Mari ut henne på golvet och därefter väcktes Cornelias intresse för att kombinera ihop mat och dryck och intresse för att lära sig mera om branschen.

Hon har utvecklats enormt och är nu en drottning på att sätta ihop Ångbryggeriets dessertmeny. Hon vågar utmana med spännande och oväntade smakkombinationer och till hösten kommer hon att utbilda sig till sommelier.

Cornelia är en av Ångbryggeriets frontpersoner, en plats hon förtjänat med ett brinnande intresse för mat och dryck samt en ärlig och rak relation mot alla sina medarbetare och gäster.

Vi tycker att stabiliteten i personalstyrkan är viktig, vi känner därför stor stolthet i att vi lyckats hitta personer som Cornelia som stannar och trivs. Resultatet av detta blir att vi känner igen våra gäster och bygger upp en härlig relation med dem. I slutändan leder det till en bra servis och gemytligt besök hos oss.

daniel.jpg

Daniel Lindehoff - Souschef

Daniel ”Danne” har varit med oss nästan från början även om han kört lite säsong på annan ort. Han har stått lite i skymundan bakom de andra kockarna som jobbat hos oss tidigare, men har jobbat på hårt och verkligen förtjänat sin roll som souschef.

Idag jobbar han tätt ihop med Mari i köket. Vi har högt i tak, när stressen och pressen kommer förgyller vi kvällarna med humor och ett leende på läpparna för att leverera den mat vi står för. Vi är ett komplett team med passion och glöd för vårt yrke. Tillsammans ser vi inga hinder bara möjligheter.

Danne är den mest lojala killen. Han vill företagets bästa och har ett ekonomiskt tänk vilket han påminner sina kollegor om när det behövs. Detta värmer ju verkligen en krögares hjärta!
Blyg är han inte. Han säger det som behövs och stöttar upp Mari i de spelregler som läggs upp.

Norrköping är hemort för denna lojala kille och en vis hemlängtan finns men vi hoppas naturligtvis få behålla honom så länge som möjligt.

tobias.jpg

Tobias Berg - Förste servitör

Tobias har en speciell historia och vi delar den med glädje för att visa alla är värda en andra chans.
För tre år sedan när Tobbe precis börjat restauranglinjen och skulle välja kökspraktik tog han den hos oss på Ångbryggeriet. Det tog inte många timmar innan han vantrivdes och ”skulle då inte sätta sin fot på Ångbryggeriet mera.”

Det Mari inte visste var att det skurit sig mellan Tobias och en kollega i köket. När hon slutligen fick veta sanningen ringde hon självklart upp honom och bad Tobias att återvända, denna gång för att jobba på golvet.

Tobias skall inte vara kock det är som att sätta Zlatan som målvakt. På golvet trivs han som bäst och gör det med stil. Idag är han den bästa säljaren där, den som alltid har lätt till skratt. Han är seriös med glimten i ögat.

Tobias har sitt yrke i blodet och han kommer ta sig långt i den här branschen! Självklart kommer vi finnas med och stötta denna unge man även om han en vacker dag väljer att flytta från Piteå (vilket vi hoppas inte är än på många år.)

Så våga, satsa och tro på varandra, så här bra kan det bli i slutändan!

carro.jpg

Carolina Blombäck

Carolina har gått från att trivas bäst i kulisserna till att bli en rockstjärna på golvet.

Carro har ett brinnande intresse för mat och vin och vi följer hennes dagliga utveckling med stor spänning och stolthet. Hon säger att hon trivs bäst som servitris men vi är övertygade om att hon i framtiden även kommer rocka i köket som kock.

Carolina kommer från en familj som jobbat inom restaurang och det märks. Hon har ett otroligt driv att jobba lite mer och lite hårdare. Det finns en likhet mellan Mari och Carro vilket också leder till att vi ständigt lyfter och lär oss av varandra. Vägen hit har inte alltid varit självklar men med öppna dialoger och ärlighet har vi nu skapat ett fantastiskt samarbete och utbyte i vårt team.

Goda minnen eller nya upplevelser?

Ibland vill man upptäcka något nytt. Andra gånger, återuppleva goda minnen. Smak och dagsform varierar från gäst till gäst och det är något vi tar i beaktning när vi skapar våra menyer. Här hittar du ett väl genomtänkt utbud som rymmer både den perfekta filén med knapriga pommes frites och hemmaslagen bearnaisesås. Tillika nya och överraskande tolkningar av traditionella rätter och smaker.

Oavsett gästernas val skapar och levererar vi alltid med samma passion. En röd tråd i Ångbryggeriets mat är kopplingen till det lokala i både matkultur och råvaror. Vi är en modern restaurang som inte slösar med råvaror eller miljö.

 

BOKA BORD

Boka bord här

Telefon & Mail

0911-10 444

Telefontid Måndag 10-17

Tisdag - lördag 10-19

info@angbryggeriet.com

Adress

Bryggargatan 14
941 63 Piteå
Se karta »

Faktura

Vi fakturerar gärna, med 10 dagars betalningsvillkor