top of page
angbryggeriet-pitea-restaurang (10).jpg

Bakom kulisserna på Ångbryggeriet

Ångbryggeriet drivs sedan 2014 av Mari Wigren. Hos oss står råvaran i fokus och nöjda gäster är a och o!

När det kommer till riktigt god mat finns det inga genvägar. Alla råvaror ska behandlas med respekt, smaken ska bevaras genom noga utvalda tillagningssätt och endast det bästa läggs på tallriken.

Genom att ständigt förnya vår meny ser vi till att erbjuda dig råvaror i säsong. När de är som absolut bäst, krispigast, sötast och saftigast. 

Med stor passion och glädje skapar vi spännande och innovativa rätter och klassiska favoriter som både både hyllar och hedrar den plats vi befinner oss på - Piteå i Norrbottens län. 

mari-wigren-arkipelag-kuststad-03.jpg

Möt Mari Wigren

Ångbryggeriet öppnades 2014 av Mari Wigren, född och uppvuxen i Vasa , Finland.

Ända sedan barnsben har Mari haft ett stort intresse för matlagning . Vid 19 års ålder pluggade hon till kock , men hade även ett annat stort intresse, fotboll. Det gick bra i fotbollen och ett fantastiskt kontrakt kom fram vilket ledde till att Mari lämnade Vasa för Norge och spelade på elitnivå i fem år.

På sidan om kockade Mari på flertal ställen i Oslo samt pluggade till barmästare . Redan då var siktet inställt på att kunna allt inom restaurang . Vid 25 års ålder valde Mari att sluta spela fotboll och kliva in i restauranglivet .

Nya mål skrevs upp i Maris vision karta. 

Fem restauranger innan 50 har hon redan bockat av. Fler mål finns dock och dessa bockas av eftersom.

Maris största passion är mat och dryck och det ser och känner man när man besöker Ångbryggeriet.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Tack för att du tar del av vårt nyhetsbrev!

bottom of page